Fransar
Fransförlängning

Behandlingen går till så att man sätter fransförlängningen, en och en, på dina naturliga fransar. Hur många man sätter är individuellt eftersom det beror på hur många egna naturliga du har. Man behöver göra påfyllning mellan 1-8 veckor, detta beror dels på hur snabbt dina egna fransar växer då lösfransen lossnar när dina egna lossnar, men framför allt hänger det på hur du sköter fransarna. Jag kan aldrig garantera hur länge din fransbehandling håller då detta är helt individuellt.

Behandling Tid Pris
Volymfransar nytt set 2,5h 1200kr
Volymfransar påfyllning 1,5h-2h 1050kr
Volymfransar (14-16mm) 2,5h 1300kr
Volymfransar (14-16mm) påfyllning 1,5h-2h 1200kr
Volymfransar - Extra volym nytt set 3h 1500kr
Volymfransar - Extra volym påfyllning 1,5h-2h 1350kr
Lash lift 60min 700kr
Klassiskfransar nytt set 1,5-2h 900kr
Klassikfransar påfyllning 1,5-2h 800kr
Frans och brynfärg plus brynplockning/vaxning 30min 480kr
Frans och brynfärg 20min 360kr
Fransfärgning 15min 180kr
Brynfärgning 15min 180kr
Form och plockning av bryn 20min 180kr
Brynfärg inklusive brynplockning/vaxning 25min 360kr
Borttagning av ögonfransar 15min 300kr
Volym fransförlängning fyllning/ korrigering 60min 600kr
Volym fransförlängning påfyllning (efter 2 veckor) 1,5h 850kr
Brow lift 60min 750kr
Ögonbryn modellering (vaxning, trådar, blockning) + färgning med Henna 60min 550kr
Ögonfransförlängning Hybrid Nytt set 2,5h 1200kr
Ögonfransförlängning Hybrid påfyllning 2h 1050

OBS! Om du har fransar ifrån ett tidigare besök hos någon annan behövs även borttagning - se ovan.

En naturlig frans livscykel varar ca 2 månader, sedan faller den av naturligt och en ny frans växer ut. Vi tappar alltså 1-2 fransar per dag, precis som vi tappar hårstrån på huvudet. Därför rekommenderas påfyllning var 3:e vecka för att undvika ”luckor” i fransförlängningen. Bäst hållbarhet av din fransförlängning får du om du inte sminkar dig samma dag och inte har några krämer eller oljebaserade produkter i närheten av fransarna fram till du ska göra din fransförlängning. Vatten går bra att tvätta med på morgonen.

Tvätta fransarna noggrant med vatten efter sminkborttagning. Det absolut bästa är att undvika mascara helt under tiden du har franförlängningen. Var rädd om dina fransar och undvik kontakt med dem. Dra aldrig i en frans, limmet är så starkt att din egen frans sannolikt lossnar. Undvik att få krämer eller oljor på eller nära din fransförlängning. På de flesta håller det i ca 3 veckor, sen måste man göra en påfyllning. Men vissa behöver redan efter två veckor, det är väldigt individuellt. Vad det beror på att vissa tappar så mycket är så olika. Det hänger på den egna växtcykeln och jag har märkt att fransar (precis som naglar) håller sämre på vinterhalvåret pga av att man är torr i hud och hår då. Hur man mår vid tillfället och tex graviditet, hormonrubbningar och klimakteriet kan påverka hållbarheten då hår och naglar blir skörare då.

  • Tvätta inte ansiktet inom 24 timmar efter utförd behandling. Ånga bör undvikas i två dagar efter behandlingen. Detta för att ge limmet full möjlighet att härda. Att låta ögonfransarna lufttorka är det absolut bästa sättet.
  • Hud typ och den enskilda hormonella dispositionen (tex graviditet, klimakteriet) kan leda till större fransförlust och därför en kortare livslängd av förlängningen.
  • Klia ej på fransarna och tänk på att inte sova på dom.
  • Undvik all typ av olja / hudkräm / makeup remover innehållande olja på samt kring ögonfransarna. OBS! Olja kan lösa upp limmet!
  • Undvik absolut oljebaserad och vattenfast mascara!
  • Undvik helst mascara och smink helt då dessa produkter kan göra att limmet löser upp sig.
  • Borsta fransarna varje morgon och vid behov.

De allra flesta upplever dessutom att mascara inte behövs eftersom ögonfransarna blivit både fylligare samt längre. Varaktighet väldigt individuellt, och det beror först och främst på var Dina egna fransar befinner sig i den naturliga utbytescykeln. Detta är tyvärr omöjligt att veta innan och du som kund får stå för den risken. Eftersom de nya ögonfransarna fästs vid roten av dina egna fransar så lossnar de när Dina egna ögonfransar byts ut naturligt. Generellt kan man säga att Du har en fräsch fransförlängning i cirka 3-4 veckor, sedan är det dags att göra en påfyllning för att bibehålla detta resultat. För att få bästa resultat rekommenderar jag starkt att du följer skötselråden.