Permanent makeup
Permanent makeup
Behandling Tid Pris
Kosmetisk tatuering: Ögonbryn 3D+Powder 3h 5000kr
Kosmetisk tatuering: Ögonbryn 3D-teknik 2,5h 4000kr
Kosmetisk tatuering: Eyeliner övre inliner 2h 3000kr
Kosmetisk tatuering: Eyeliner övre 3D powder 2,5h 4500kr
Kosmetisk tatuering: Övre & nedre eyeliner 3h 6000kr
Extra återbesök (inom 3 månader (2h) - 2000kr annars (2,5h) 3500kr)
Kosmetisk tatuering: Läppar 3h 3h 5000kr
Kosmetisk tatuering: korrigering av eyeliner, läppar, ögonbryn 2,5h 2500kr
Kosmetisk tatuering: eyeliner nedre 2h 3000kr
Kosmetisk tatuering: Konsultation 30min 350kr
Kosmetisk tatuering Powder brows 2,5h 4000kr
Kosmetisk pigmentering Microneedling 1,5h 1500kr

OBS! Arbetet och de metoder som används kommer att gås igenom med kunden när man förbereder designen för tatueringen.

Kosmetisk tatuering ger en varaktig och naturlig makeup för dig som:

  • Helt eller delvis saknar egna ögonbryn.
  • Har allergiproblem, rinnande ögon eller andra problem med att bära makeup.
  • Har synproblem och svårt att själv lägga en snygg makeup.
  • Sportar eller vistas mycket i vatten.
  • Vill ha pigga, vakna ögon och en makeup som inte kladdar och för dig som vill vara naturligt vacker… dygnet runt!

Gör det ont?

Det är inte smärtfritt trots bedövningssalva. Hur ont är ju mycket individuellt och beror också på var den görs.

Vilka risker finns?

Själva tatueringen utförs av utbildad personal under hygieniska former i en ren och fräsch lokal. All utrustning är steril och engångsnålar används. Efter själva proceduren tar Du själv ansvar för att följa de skötselråd och anvisningar Du fått vid konsultation och behandling och som Du också skrivit under på att Du tagit del av. Om Du önskar permanent makeup på grund av sminkallergi tar Du själv helt och hållet ansvar för detta då även tatueringsfärger i mycket sällsynta fall kan framkalla allergier. (Detta gäller godkända färger som framställs av kontrollerade tillverkare; de enda färger som jag använder)

Hur går det till?

Du ringer/skickar epost och bokar en tid för konsultation. Antingen kan Du vid första besöket/konsultationen ha målat dig precis så som du vill se ut eller boka en ny tid för dessa förberedelser. Observera att en permanent make up ska passa alla tillfällen och hellre kunna fyllas på med vanligt smink till fest. Välj därför färger och linjer som befrämjar ditt naturliga utseende. Tänk på att du kanske varierar din hårfärg och hellre väljer färg efter hy och ögon. Samma sak om du använder färgade linser. Vid detta tillfälle får du också veta allt du vill och behöver veta om proceduren och efterbehandlingen. Beroende på vad som ska göras kan en eller flera behandlingar behövas och tid för första behandlingen bokas. Till själva behandlingen kommer du rentvättad och utan smink. Aktuella linjer/konturer ritas direkt på huden och Du får en sista chans att påverka resultatet. Ytorna bestryks med bedövningssalva efter rengöring och sedan är det bara att sätta igång. Du får både muntliga och skriftliga instruktioner om hur tatueringen ska skötas och får dessutom skriva under på att du mottagit och förstått dessa.

Före behandlingen

  • Du bör avakta med behandlingen om du är sjuk, har munsår eller ögoninfektion.
  • Man är mer känslig för smärta om man har eller precis ska få mens, är gravid eller ammar.
  • Tänk på att du kan se svullen/skarpt målad ut de första dagarna efter tatueringen. Använd inte make up på det tatuerade området! Därför rekommenderar jag att du inte gör behandlingen om du har något viktigt inbokat dem nämaste dagarna.
  • Ett återbesök kan behövas för ifyllnad/korrigering - det varierar olika från person till person.
  • Om man har lätt för att få herpesblåsor runt munnen eller att det ligger latent bör detta informeras, stor risk att dessa dyker upp i samband med läpptatuering. Detta är helt normalt och behandlas som vanligt med antiherpessalva eller medicin.

Hur går en behandling till?

Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till dagens förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn, steril nål. Det betyder att Akademiklinikens medicinska tatueringar, till skillnad från permanenta tatueringar, försvinner nästan helt efter 3-5 år.